Hardballoon

Magyar English

Hard Ballon Egyéni Vállalkozás

Multifunkciós Aerostat Platform felhajtótest K+F demo makett

 • Ez az eszköz a Hard Ballon konstrukciók működőképességét, műszaki megvalósíthatóságát bizonyító, tesztelhető demonstrációs modell.

  A K+F demo makett kifejlesztéséhez és egy hasznosító innovatív startup vállalkozás megalapozásához Nehéz Imre Egyéni Vállalkozása az NFÜ / NORDA ÉMOP-1.3.1-12 pályázatán 9 MFt 100%-ban vissza nem térítendő támogatást nyert.

  A támogatás felhasználásával 2014. februárig készül el:

  • egy K+F demonstrációs makett (Minimal Value Product)

  • üzleti terv a magvető és kockázati tőke fogadó képesség megalapozására és

  • szerveződik meg, egy innovatív támogató team. (befektető + közreműködők)

Hard Ballon Korlátolt Felelősségű Társaság termékek

  • (A Hard Balloon KFT startup cég, Innovatív kockázati tőke befektetéssel 2014 –ben jön létre)

 1. „Wind Whale” Hard-Aerostat Turbina (4 KW)

  Látvány terv

  A Wind Whale Turbine 4 KW-os „szél-bálna” turbina minden más hagyományos tornyos és airborne wind típusú szerkezetnél gazdaságosabban képes kitermelni a talaj közelinél 10-szer nagyobb energiájú és állandóbb ún. magas-szelek (termik-, és réteg szél, 400m felett) energiáját és kondenzálva öntöző/ivó vízzé alakítani a sivatag revitalizáló „sky river” párásított levegőjét.

 2. Aerostat torony (AerosTorony = AerosTower)

  Ez egy Multifunkciós Aerostat Platform, amit magas-szél mérés, rádió relé célra adaptálunk.

 3. Intellectual Properties products:License of patent, invention, know-how

  A levegő óceán energia óceán ! Energiájának kitermelésére legalkalmasabb a Wind Whale Hard Aerostat szélturbina, mert

  A technika jelen állása szerinti Héliumos aerostatok a szükséges 20 év helyett csak 100 napig képesek folyamatos repülésre, feltöltésükre pedig a világ összes Héliuma sem elég.

  Ezért dolgoztam ki és szabadalmaztattam a Hidrogénnel is biztonságosan megtölthető, több évtizedig változatlan emelőerővel repülni képes Hard felhajtótestű léghajókat és aerostatokat. Csak a celluláris izoláció (Cell-Is) szabadalmam szerint konstruálhatók a magas-szél energia felmérésére majd legolcsóbb, leghatékonyabb kitermelésére alkalmas Hard aerostatok. A Hard aerostatok egy új „magas-szél energetika” piaci szegmenst keletkeztetnek, amiben innovátorok (szabadalmas és kockázati tőke befektető) vállalkozása domináns ellátó, monopol helyzetbe kerülhet.

  A szellemi termék hasznosításához - szélmérő aerostat tárgyi termékké fejlesztés és licenc eladás - egy év és 1,5 millió €, az aerostat szélerőmű gyártmánnyá fejlesztéshez pedig még másfél év és 13,5 millió € befektetés szükséges.

Termék fejlesztés indoklása

Az emberiség élhető jövőjének kulcsa az energetika környezetbarát és megújítható forrásokra történő átállítása. Ilyen energiaforrás a nap, energia hordozó közeg pedig a levegő óceán és annak nap által hajtott áramlatai a horizontális szelek ill. a vertikális termikek. A légmozgások hatalmas energiája viszonylag egyszerű eszközökkel gyorsan megtérülő módon kitermelhető.

Ezért a szélenergia részaránya, szerepe az energia ellátásban biztosan és folyamatosan nő.

Létezik egy nagy erejű ún. magas-szél – a talajszint felett több száz vagy ezer méter magasságban – ami mindenhol és szinte mindig van. Ennek a szélnek az energia potenciálja tízszerese a jelenleg kitermelhető ún. talaj-közeli szélenergiának. Hagyományos acéltornyos szélerőművekkel azonban ez a magas-szél már nem érhető el, energiája nem mérhető fel és nem termelhető ki.

A magas-szél energiájának hasznosításához különleges (300 tonnás generátorral, 300-3000 m magasságban, 20 éven át, üzemanyag nélkül, folyamatos repülésre képes) kötött repülő szélmérőkre ill. szélerőművekre van szükség.

Ezeket a repülő eszközöket egy olyan villámvédett integrált -nagyfeszültségű egyenáramú (HV DC) elektromos kábelből, gáztömlőkből, kevlár zsinórokból álló- kötél rögzíti talajhoz, ami a fedélzetén megtermelt áramot is egyben levezeti.

 

Egyéb kifejleszthető termékek

 

GREEN AORTA Hydr-Energ Oázis

 •  

Emelőballonos növényház és hangár

Lift-Balloon PlanTent and Hangar

 •  

Ballon Piramis Napkoncentrátor

Balloon Pyramid Solar Concentrator

 •  

Aerostat Szél Kémény

Aerostat Wind Chimney

 •  

Aerostat magas-szél erőmű

Aerostat Altwind Power Plant

 •  

Hidrogén tartály, vezetékek

Hydrogen container, gas lines

 

Hard-Léghajók

 •  

Sztrato szélcsend léghajó platform

Strato-calm Airship Platform

 •  

GAIA Gigant szállító légi-daru

GAIA Gigant Transport Sky-Crane

 
 
 
© 2013 Digital Office P+A Bt. | Opensource Web Designs | Contact us