Hardballoon

Magyar English
Basic Idea

A Cellular-actív Isolation Cell-Is regulált diffúziós elhatárolású „ Hard-ballon” technikai sejt szabadalom műszaki megoldás elve

 
 
 
 

Szerkezet

A Hard-ballon (Hard = Hydrogen airship right duration gázballon = technikai sejt) „lufi a lufiban” szerkezeti elrendezésű. (A belső lufi = belső burkolat, külső lufi = külső burkolat.) A belső és külső burkolat között van egy gázközlekedtetésre alkalmas ún. izoláló tér.

Működés:

A gázok a belső és külső burkolat anyagrétegein átdiffundálva mindkét irányból (kívülről és belülről) behatolnak az izoláló (kollektor) térbe és ott elegyet alkotnak.

Az izoláló tér elegy alkotó gázait - egy gáz szétválasztó (szeparátor) berendezésen átvezetve - szétválogatva kiindulási forrás tereikbe visszajuttatjuk.

A szétválogatás különféle – a belső külső gáztartalomtól függő – ismert fizikai, kémiai eljárásokkal valósítható meg.

Ez az izoláció már nem passzív (csak a gázteret határoló burkolat vagy tartályfal anyag tulajdonságaira alapozott), hanem az élősejt membránokhoz hasonlóan aktív működésű ráhatásokkal tökéletesített.

Ezért ez az aktív izolációs műszaki megoldást Cell-Is (Cellular-active Isolation regulált diffuziós eljárásnak) nevezzük.

A Cell-Is burkolatú gáztér elhatárolás kizárja az oxigén(parciál diffuziós)behatolását ezért a Hidrogén töltésű felhajtótérben nem keletkezhet gyulladás veszélyes (4%.nál nagyobb koncentrációjú)gázelegy.

A Cell-Is elhatárolású gázballonok, tartályok
Hidrogénnel is tartósan és biztonságosan megtölthetők.

 
 
 
© 2013 Digital Office P+A Bt. | Opensource Web Designs | Contact us